Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 8 martie 2023

pnrr.png

Sursa imaginii: 
Ministerul Fondurilor Europene

România  riscă să piardă fonduri europene de sute de milioane de euro din PNRR, dacă ratează îndeplinirea jalonului privind reformarea pensiilor speciale și respectarea principiului contributivității, sustine ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, liberalul Marcel Boloș. De partea lor, social democratii sustin că cererea de plata numărul 2 din PNRR nu este aprobată în acest moment fiindcă nu au fost îndeplinite jaloanele privind decarbonizarea și avertizorul de integritate.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Scandalul dispozitivelor medicale cardiace refolosite de la persoane decedate continua. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus un denunț împotriva ministrului sănătății Alexandru Rafila și a unor oficiali din sistemul sanitar iesean. Parlamentarul a anuntat si că va sesiza instituțiile de control cu privire la faptul ca managerul Spitalului Sfântul Spiridon din Iași continuă să opereze in timpul orelor alocate managementului, ceea ce ar fi ilegal.  

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg spune că nu a fost identificat autorul actului de sabotaj comis asupra gazoductelor Nord Stream 1 şi 2 la Marea Baltică, în septembrie. Oficialul face aceste declaraţii după ce NYT a dezvăluit că un ”grup proucrainean” a acţionat independent, fără ca Guvernul de la Kiev să fie implicat în operaţiune. Gazoductele Nord Stream 1 şi 2, o sursă importantă de venit pentru Rusia, erau închise la momentul atacului, care a avut loc la câteva luni după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 martie 2023