Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cartoful, o cultură uitată atât de autorități, cât și de legumicultori

cartofi-rosii-pexels-paco-alamo-7288787.jpg

Sursa imaginii: 
Paco Álamo / Pexels

Suprafețele cultivate cu cartofi au scăzut în ultimii 20 de ani, importurile au crescut constant, iar măsurile de sprijin au fost la un nivel redus. Legumicultorii așteaptă fonduri pentru investiții incluse în Planul Național Strategic sau prin ajutoare de stat din fonduri naționale.

Invitati: Ioan Lăscaie, președintele cooperativei agricole din Lungulețu, județul Dâmbovița, Radu Tănase, purtător de cuvânt al HORA și Mihaela Gherghișan, corespondent RFI România la Bruxelles.

 

 

Pentru a urmări toate emisiunile, dezbaterile şi interviurile din programul Rural, vă invităm să vă abonaţi la canalul de YouTube al RFI Romania (click şi pe clopoţel pentru notificări). Dacă vreți să fiți la curent cu cele mai noi știri din domeniul agriculturii, urmăriți-ne și pe Instagram! Rămâneți conectați cu noi pe pagina de Facebook pentru a descoperi și discuta despre cele mai noi reglementări europene, informații despre PAC, fonduri europene și pentru a vedea interviuri și reportaje cu agricultori și experți din domeniul agricol!

Toate edițiile emisiunii Rural: https://www.rfi.ro/tag/rural/