Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 10 martie 2023

marcel_bolos.jpeg

Marcel Boloș. ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene
Sursa imaginii: 
Facebook/Marcel Boloș

Există timp suficient pentru ca forma finală a legii pensiilor speciale să fie în acord cu conținutul jalonului din PNRR, declară ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. El precizează  că în cazul pensiilor militare, ”dacă va fi cazul, împreună cu experții Băncii Mondiale, se va găsi o formulă sa fie respectat principiul contributivitatii”.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Datele celui mai recent eurobarometru realizat de PE arata ca nici macar jumatate dintre romani nu mai cred că apartenența României la Uniunea Europeană este un lucru bun, față de 62% media europeană. Surprinzator sau nu, în timp ce la nivel european încrederea în Uniune a crescut, în România s-a prăbușit constant. Analizeaza datele, politologul Cristian Pirvulescu.

Iar premierul britanic, Rishi Sunak, a apreciat drept “esenţial” un “strâns parteneriat” între Regatul Unit şi Franţa, înainte de a fi primit astazi de preşedintele Emmanuel Macron. A fost primul summit  franco-britanic din ultimii 5 ani, organizat după niste momente tensionate care s-au consumat in ultimii ani intre cele doua capitale.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 martie 2023