Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vlad Craioveanu – Impact Hub București, un cuib cu oameni din viitor

foto_vlad_craioveanu.jpg

Mirel Bran și Vlad Craioveanu în studioul RFI Romania
Sursa imaginii: 
RFI Romania

Economia unei țări e o ființă vie. Are mădularele ei, organele ei interne, venele prin care curge sîngele sub formă de capital și un metabolism de care depinde soarta noastră, a tuturor. O economie puternic structurată presupune o țesătură industrială de scară mare. Sînt economiile care au industrie auto, fac avioane, vapoare, trenuri, așa cum se întîmplă în România. Ok, cu capital și know-how occidental, dar le avem pe toate...

O economie prospera presupune si o agricultura capabila sa produca o mare varietate de produse. Avem si agricultura si stam destul de bine si aici. Ok, în mare parte tot cu capital si know-how occidental. Si e foarte bine asa. Dar industria si agricultura nu au nici o sansa sa evolueze în ziua de astazi fara tehnologii de vîrf. Iar acestea ies din creierele tinerilor care, astazi, pun pe picioare start-up-urile care ne vor rescrie viitorul.

Se simte în România o efervescenta noua în domeniul crearii de start-up-uri. Apar din ce în ce mai multe, mai sofisticate si mai conectate la noile tehnologii. Ele au însa nevoie de o sustinere mai buna si din partea guvernamentala si din zona marilor companii care sînt prezente în România. M-as bucura sa vad ziua în care toate companiile mari din România vor avea propriile lor incubatoare de start-up-uri. Unii le au deja dar mai e loc si pentru altele.

L-am reinvitat astazi la emisiunea „Noi venim din viitor” pe Vlad Craioveanu care, împreuna cu sotia lui, Oana, si mai multi prieteni au pus pe picioare Impact Hub Bucuresti. Este vorba de un „coworking space”, adica un spatiu în care antreprenorii îsi construiesc proiectele într-o energie comuna care îi aduce pe toti la un loc. Mai multe despre aceste proiecte puteti afla la adresele : impacthub.ro si startarium.ro.

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitor: https://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor

 
Emisiunea Noi Venim din viitor din 10 martie 2023