Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 16 martie 2023

ciuca_ciolacu.jpg

Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Scenariul candidaturii în tandem Ciolacu-Ciucă la președinție în 2024, pe care liderul PSD nu il exclude, are ecouri in interiorul PNL. Premierul sustine insa că nu s-a discutat în partid despre aceasta varianta şi că orice decizie se va lua în urma unei analize la nivelul forului de conducere al formatiunii.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Consiliul Național al Elevilor reacționează la propunerile cultelor religioase privind eliminarea “diversității” și sintagmei “orientare sexuală” din proiectele legilor educației dar și la propunerea prin care Religia ar putea fi probă opțională la Bacalaureat. Este alarmant faptul că se pune măcar în discuție ideea de a nu respecta două dintre principiile de bază ale societății – diversitatea și incluziunea”, avertizeaza asociatia.

Sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești” în toate legile R. Moldova. Vor fi înlocuite și sintagmele „limba oficială”, „limba de stat” și „limba maternă”. Proiectul a fost votat astazi, în a doua lectură, de Parlamentul de la Chisinau.

Doi congresmeni americani au depus in Senatul Statelor Unite un proiect de lege ce recomandă includerea României în Programul Visa Waiver. Adoptarea documentului le va permite românilor să călătorească peste ocean, fără viză, pentru cel mult 90 de zile.  Pentru admiterea în Visa Waiver, rata de refuz trebuie să fie sub 3% iar anul trecut acesta a atins in Romania 17 procente.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 martie 2023