Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 21 martie 2023

Scadere inflatie Adrian Negrescu.jpg

Rata anuală a inflației a scăzut la 11,2%
Rata anuală a inflației a scăzut la 11,2%
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Comisia Europeană critica reforma pensiilor speciale propusa de coalitia de la Bucuresti. Bruxelles cere autorităților să modifice radical actualul proiect de lege privind pensiile militarilor, magistraților sau diplomaților. Potrivit unei scrisori consultate de G4Media, oficialii europeni arată că proiectul ar face doar economii ”foarte limitate” și nu rezolvă principiul echității.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

In contextul falimentarii Euroins, mai multe voci au atras atentia ca e o problema cu numarul mic al firmelor de profil care activeaza pe piata autohtona. Este si opinia analistului financiar Adrian Negrescu care spune ca Romania ar trebui sa atraga mai multi investitori pe piata asigurarilor.  Expertul explica si de ce nu e fezabila ideea PSD ca statul sa infiinteze o companie de asigurari, finantata de CEC si Exim Bank.

China va continua să acorde "prioritate" relaţiilor "strategice" cu Rusia, a declarat preşedintele  Xi Jinping, în a doua zi a vizitei oficiale la Moscova. Pe de alta parte, premierul Japoniei a ajuns la Kiev. Analizam importanta acestor deplasari impreuna cu profesorul Valentin  Naumescu.

Iar criticul de teatru, Iulia Popovici ne explica scandalul creat in jurul galei UNITER. Regizori și actori, din generatia tanara si garda veche, se acuza unii pe altii de apartenența la curentele ""woke" sau „conservator”. Peste 1.500 de oameni de cultura, actori, regizori, dar și jurnaliști sau spectatori - au semnat o petiție în care critica juriul galei pentru ignorarea noii generații de artiști.

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 martie 2023