Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pensiile publice şi private vs cele ... speciale

oraderisc-70669.jpg

Sursa imaginii: 
Ora de risc

Un studiu recent, publicat de către CFA România arată că populaţia ţării noastre îmbătrâneşte într-un ritm îngrijorător. O concluzie importantă a lucrării este aceea că 2040 va fi anul în care vom avea un număr record de pensionari, număr care îl va depăşi pentru prima dată pe cel al tinerilor apţi de muncă.

Totodată, opţiunile pentru a contrabalansa acest trend, sunt reduse. Printre acestea se numără: creşterea taxelor, a natalităţii, a emigraţiei şi a vârstei de pensionare sau toate la un loc. Acesta este contextul în care intervin pensile private, bazate exclusiv pe contributivitate, dar şi pe cât de profitabil este fondul de pensii pe care ni l-am ales.

Cât de slăbit este astăzi sistemul public de pensii şi cam cât de mare este presiunea exercitată de pensile speciale pe el? Cât de mult mă poate ajuta să contribui la un fond de pensii de Pilon III, facultativ, şi ce alte căi am avea?

Despre toate acestea, cât şi despre soluţiile pe care le avem la îndemână pentru a ne asigura un trăi decent la vârsta pensionării, discutăm LIVE cu Sergiu COSTACHE, Preşedinte ApPA – Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor şi invitatul său, George MOT, Expert Pensii şi Owner al "Despre Pensii Private", la emisiunea "Ora de Risc".

 

Emisiuni disponibile : http://www.rfi.ro/tag/ora-de-risc