Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 22 martie 2023

coalitie_inquam.jpg

Liderii coaliției de guvernare
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Legea pensiilor speciale bate pasul pe loc. Coaliția de guvernare îi asteapta acum pe ministrii de resort să vină cu propuneri privind aceasta controversata lege. Comisia Europeană critica modul in care arata acum legea. Oficialii europeni atrag atentia că proiectul ar face doar economii ”foarte limitate” și nu rezolvă principiul echității.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministerul Finanțelor propune înghețarea timp de șase luni a tarifelor RCA, la nivelul celor din martie anul trecut, pentru a preveni scumpiri după insolvența Euroins. Pe de alta parte coalitia ar putea lua in discutie, in perioada urmatoare, demiterea conducerii ASF.

Administraţia de la Moscova a reluat  acuzaţiile la adresa Londrei, subliniind că agravează în mod serios conflictul din Ucraina prin trimiterea de obuze cu uraniu sărăcit, în timp ce Marea Britanie susţine că muniţia de acest fel este "standard" şi denunţă "dezinformarea".

Iar Emmanuel Macron isi apara proiectul de reforma a sistemului de pensii. Schimbarile  sunt o necesitate a sustinut sefului statului intr-o aparitie TV la posturile TF1 si France 2. Președintele și-a exprimat speranța că legea va intra în vigoare „până la sfârșitul anului”. Intre timp, noi proteste si chemari la greva sunt lansate pentru maine in intreaga Franță.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 martie 2023