Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 23 martie 2023

marcel_bolos_pnrr_pensii_speciale.jpg

Marcel Boloș: PNRR trebuie ajustat
Marcel Boloș: PNRR trebuie ajustat
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/George Călin

Reformarea pensiilor speciale, jalon in PNRR, continua sa starneasca dispute intre PNL si PSD.  Fostul premier Florin Citu spune ca social-democratii nu vor sa reformeze acest tip de venit. Replica ii este data lui Marcel Ciolacu care l-a acuzat pe Citu ca a tinut ascuns PNRR-ul cat timp a fost prim ministru. Schimbul de replici vine dupa ce ieri, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a sugerat că România ar putea renunța la reforma pensiilor speciale.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Premierul Nicolae Ciucă este la Chişinău! Guvernul de la Bucuresti reafirmă sprijinul necondiţionat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar şi pentru consolidarea economiei şi menţinerea stabilităţii şi securităţii în faţa provocărilor din regiune. Prioritatea strategică a R. Moldova este de a ”accelera reformele pentru aderarea la UE până în 2030”, subliniază de partea sa premierul Dorin Recean.

Liderii Uniunii Europene se reunesc astazi si maine, la Bruxelles pentru a lua în discuţie   agresiunea rusă din Ucraina, competitivitatea UE, politica comercială a blocului comunitar, energia si migratia. Imediat corespondentul RFI Mihaela Gherghisan va fi in direct cu noi.

Iar francezii sunt astazi din nou in strada, contra proiectului de reformă a pensiilor. Controversatul text a fost déjà adoptat definitiv de Parlamentul de la Paris iar acum este aşteptat avizul Consiliului Constituţional. Intervenţia televizată de ieri  a preşedintelui Emmanuel Macron a fost departe de a calma spiritele, ba dimpotrivă.  

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 martie 2023