Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 24 martie 2023

sosoaca.png

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă la Răchițeni, județul Iași, 4 septembrie 2021
Sursa imaginii: 
Facebook / Diana Iovanovici Șoșoacă Oficial


Ministerul de Externe de la Kiev impune sancţiuni împotriva senatorului Diana Şoşoacă după ce a iniţiat un proiect referitor la anexarea unor teritorii care aparţin Ucrainei. Parlamentarul reactioneaza si se considera ţinta numărul unu a criminalilor ucraineni.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Președinta Comisiei Europene anunta că ajutorul dat fermierilor din țările afectate de cantitățile mari de cereale ucrainene intrate pe piață nu este suficient și că acesta va fi majorat. Anunțul Ursulei von der Leyen vine după ce președintele Klaus Iohannis a cerut în ședința Consiliului European cresterea sumelor.

Doua zile de la anunt, proiectul de plafonare a tarifelor RCA pe şase luni, a fost retras de ASF pentru a fi analizate observaţiile aduse. Premierul anunţa in context că proiectul va fi aprobat săptămâna viitoare, dupa armonizarea tuturor opiniilor depuse.

Iar vizita Regelui Charles în Franța, prima de când a devenit suveran, a fost anulată din cauza protestelor extrem de violente din Hexagon fata de reforma pensiilor. Patronii de restaurante si hoteluri din Paris au tot mai multe anulari din cauza manifestatiilor si a mizeriei de pe strazi, gunoierii fiind în greva.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 martie 2023