Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ora de Risc: RCA, simptome de boală grea

oraderisc-70735.jpg

Sursa imaginii: 
Ora de risc

Când este vorba despre asigurarea obligatorie RCA, majoritatea şoferilor români aleg varianta cea mai ieftină, arareori ţinând cont şi de alte criterii.

Un recent articol, având un titlu similar celui de mai sus, publicat de către cercetătorului în antropologie Mirel BĂNICA, ne dezvăluie, surprinzător sau poate că nu, o parte din resorturile mai puţin vizibile ale asigurării RCA, aşa cum o vede clientul român. Acestea, alături de alte comportamente, duc în final la un fapt prea puţin plăcut - ţara noastră ocupă de mulţi ani un loc la coada clasamentelor UE privind consumul general de asigurări

Sunt oare doar falimentele periodice de pe piaţa RCA o explicaţie a acestei situaţii sau de vină sunt fatalismul mioritic, credinţa în protecţia divină şi resemnarea în faţa soartei? De unde credeţi că ne vine oare rezistenţa noastră, ca popor, atunci când este vorba despre prevenţie? Şi, dacă vorbim despre cauze, care sunt soluţiile?

Despre toate acestea, cât şi despre posibilele căi care ar putea atenua efectele lipsei de asigurare, au discutat Sergiu COSTACHE, Preşedinte ApPA şi invitaţii săi: Mirel BĂNICĂ, Cercetător în domeniul antropologiei religioase şi comunicării culturale şi Cristian-Dorel LĂCĂTUŞ, Antreprenor & Owner, ELIRE Succes.

Emisiuni disponibile : http://www.rfi.ro/tag/ora-de-risc

Pentru a urmări toate emisiunile, dezbaterile şi interviurile din programul Ora de risc, vă invităm să vă abonaţi la canalul de YouTube al RFI Romania (click şi pe clopoţel pentru notificări).