Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 30 martie 2023

Dragos Pislaru Romania Schengen.jpg

Dragoș Pîslaru crede că decizia privind Schengen poate fi întoarsă
Dragoș Pîslaru crede că decizia privind Schengen poate fi întoarsă
Sursa imaginii: 
Facebook/Dragoș Pîslaru

Un semnal de alarma este tras de europarlamentarul Dragoș Pîslaru, copreședinte al REPER. Acesta sustine ca intr-un document intern, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene ar recunoaște că este gata să renunte la 700 milioane de euro din tranșa a doua de fonduri din PNRR, din cauza neîndeplinirii tuturor țintelor și jaloanelor aferente acestei etape.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Comisia Europeană a început să lucreze la un al doilea pachet de ajutor pentru fermierii europeni afectati de exportul cerealelor din Ucraina.  Polonia, Bulgaria dar si Romania au fost nemultumite de alocarile primite initial si au solicitat un mecanism real de sprijin pentru agricultori, în urma tranzitului cerealelor ucrainene.

Ministrul român de externe a fost pus în dificultate de un realizator BBC care l-a presat să spună cum ajută România Ucraina cu armament. Intrebat de ce nu face Bucurestiul  public nivelul ajutorului militar pentru tara vecina, Bogdan Aurescu a spus că aceasta e politica guvernului din care face parte si ca e o abordare pe care Romania o considera mai eficienta.

Iar Biserica ortodoxă afiliată Rusiei din Kiev dă în judecată guvernul ucrainean. Cei aproape 200 de călugării ortodocși de la manastire au decis să nu părăsească acest loc, așa cum o cer oficiali ucraineni. Din luna octombrie, aici, dar și în alte biserici ce se află sub tutela Rusiei, au fost efectuate percheziții si au fost deschise dosare penale, călugării fiind acuzați că întrețin o legătură cu Kremlinul.

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 martie 2023