Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 31 martie 2023

trump.jpg

Fostul președinte american Donald Trump, 22 februarie 2022.
Fostul președinte american Donald Trump, 22 februarie 2022.
Sursa imaginii: 
CHANDAN KHANNA / AFP

Donald Trump este primul președinte din istoria Americii acuzat penal. El este acuzat de  falsificare de documente și încălcări ale legii electorale în timpul campaniei din 2016.  Indiferent de lungul drum legal care se anunta, Trump poate candida chiar daca va fi inculpat, mai mult, are dreptul să candideze și daca va fi condamnat.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Analizam si asa numitul dosar Vulkan. O investigatie a unui consortiu de jurnalisti a surprins modul în care inginerii de la o firmă aparent inofensivă, NTC Vulkan, lucrează pentru armata rusă şi agenţiile de informaţii ruseşti pentru a sprijini operaţiunile de hacking, pentru a antrena agenţi înainte de atacurile asupra infrastructurii naţionale, pentru a răspândi dezinformarea şi pentru a controla internetul.

Astazi se împlinește un an de când Rusia s-a retras din suburbia Kievului, Bucea, soldatii lui Vladimir Putin lăsând in urma, pe strazi, zeci de cadavre ale civililor, cu urme de tortura si care au fost executati sumar. Ucraina şi Occidentul acuză Rusia de crime de război la Bucea, acuzaţie pe care Kremlinul o neagă.

Parizienii sunt chemati la referendum duminica pentru a decide dacă Primăria din capitala Franţei ar trebui să permită in continuare companiilor să ofere spre închiriere trotinete şi scutere electrice. Locuitorii capitalei au la dispozitie 15.000 de vehicule  de acest gen, însă unii dintre localnici consideră că fenomenul a devenit dăunător, întrucât ele sunt de multe ori abandonate sau cauzeaza accidente.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 31 martie 2023