Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Negru Unicorn", al doilea album de la Alex & The Fat Penguins

penguins2.jpg

"Negru Unicorn", al doilea album de la Alex & The Fat Penguins
„Sperăm ca acest album să transmită măcar jumătatea din emoția pe care am investit-o cu atâta drag în el.” – Alex & The Fat Penguins
Sursa imaginii: 
Alex & The Fat Penguins

Vorbim despre o colecție de piese scrise și compuse în timpurile tulburi ale ultimilor ani. "Mesajele pieselor sunt într-o sinergie cu experiențele trăite de atunci până în prezent. De la îmbolnăvire la vindecare, de la dorul de casă la dorul de dor, de la călătorie la destinație, de la întuneric până la soare, suferință, fericire, de la războiul ce se poartă în sufletele noastre până la pacea ce se va așterne peste Ucraina și peste lumea întreagă. Piesele ce închid albumul sunt scrise cu ideea de live în cap, vedem oamenii cântând și dansând alături de noi." spune Alex Coțofan, solistul trupei.

"Negru Unicorn" păstrează sunetul cu care Alex & The Fat Penguins ne-a obișnuit, un rock alternativ cu influențe de grunge și blues, noutatea fiind adusă de influența unui filon tradițional pe cel puțin trei piese de pe acest nou disc. Este interesant că acest filon este surprins de un Alex Coțofan stabilit de opt ani în Franța, departe de Moldova lui, ceilalți din trupa înțelegând rapid mesajul venit de departe, sustinandu-l fiecare cu propria-i contribuție.

Alex & The Fat Penguins înseamnă Alex Coțofan (voce și chitară), Mihai Ungureanu (bass, backing vocals), Daniel Rizea (chitară), Mircea Steriu (chitară) și Ionuț Țebeică (tobe). Piesa “Acasă” a fost produsă și înregistrată în studioul celor de la Vița de Vie, producătorul fiind chiar Adrian Despot, iar cel mai recent single se numește "Cai de tinichea".

Albumul este disponibil pentru streaming și download pe toate rețelele digitale: https://lnk.to/negru-unicorn

Concertul de lansare va avea loc la club Expirat (Str. Constantin Istrati, nr 1) începând cu ora 21:00. Biletele pentru eveniment sunt disponibile în rețeaua iabilet.ro.

În RFI360 i-am avut ca invitați pe Alex Coțofan și Mihai Ungureanu, pentru a discuta despre acest album, dar și despre ceea ce îi inspiră să facă muzică, în aceste vremuri tulburi.