Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 20 aprilie 2023

siloz_cereale.jpg

Camion descarcând cereale
Sursa imaginii: 
REUTERS/Eduard Korniyenko via rfi.fr

In Coalitie nu se vorbeste pe aceeasi voce in criza cerealelor. PSD cere din nou suspendarea temporară a importurilor din Ucraina, în timp ce liberalii spun că măsurile radicale nu vor rezolva situatia. Deocamdata , ministrul Petre Daea a anuntat ca Romania va sigila si monitoriza transporturile de cereale ucrainene care intra la noi, fara sa interzica importurile.   

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Reorganizarea teritorial-administrativa a tarii revine pe agenda publica dupa ce Camera de Comerț și Industrie a României și mai multe organizații patronale cer autorităților sa intreprinda acest demers, pentru reducerea aparatului birocratic. Camera de Comerț arată că economiile astfel realizate ar permite echilibrarea bugetului de stat. Sorin Ionita, de la Expert Forum analizeaza ideea.

Iar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se află astazi în prima sa vizită la Kiev de la lansarea invaziei ruse. Aliatii şi-a afişat susţinerea faţă de Ucraina de la inceputul razboiului, iar statele membre furnizează constant Kievului echipament militar şi armament in timp ce Moscova denunţă extinderea blocului militar occidental la frontiera rusă.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 aprilie 2023