Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 21 aprilie 2023

cereale.jpg

Sursa imaginii: 
AFP - OLEKSANDR GIMANOV

România nu va interzice în mod unilateral importul de cereale ucrainene și va aștepta ca Bruxelles  să  aplice măsurile de sprijinire a fermierilor din Europa Centrală și de Est, pe care le-a anuntat, transmite ministrul Petre Daea. Intre timp, Ucraina anunta că „relansează” canalul Bâstroe ca rută alternativă pentru cerealele sale.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat și va analiza modul in care, intr-o emisiune la Romania TV, a fost dezbatuta moartea jurnalistei Iulia Marin, sugerandu-se ca intreaga sa munca a fost afectata de problemele de sanatate mintala. Zeci de redacții, printre care și RFI, asociații medicale, organizații nonguvernamentale și personalități au semnat un apel contra discursului care incită la ură și discriminare practicat de postul TV amintit.

Vice-prim ministrul Marii Britanii, Dominic Raab, a demisionat din funcție în urma publicării concluziilor unei comisii de anchetă care l-a găsit vinovat de bullying împotriva unor subordonați. Raab a declarat că raportul creează un precedent periculos. Cu toate explicatiile va fi cu noi Petru Clej, de la Londra.

Iar in Franta, premierul Elisabeth Borne preia ştafeta de la Emmanuel Macron. După două zile de deplasare în provincie, preşedintele o trimite azi pe teren pe sefa guvernului. Scopul deplasarii este prezentarea unui dispozitiv destinat să faciliteze demersurile administrative online pentru a obţine acte de identitate. Rămâne de văzut cum va fi primită Elisabeth Borne pe teren după ce preşedintele Franţei fusese întâmpinat cu ostilitate în ultimele sale deplasări.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 aprilie 2023