Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 25 aprilie 2023

bani-europeni-pexels-goran-grudic-9043047.jpg

Bani europeni (ilustratie)
Sursa imaginii: 
Goran Grudić / Pexels

Nu luam masuri de austeritate, ci chibzuim mai bine bugetul pentru ca s-a colectat sub estimari. Este declaratia premierului care subliniaza ca nu discutăm despre o supraimpozitare, ci despre impozitarea anumitor venituri. Declarațiile vin după ce Marcel Ciolacu, a propus în coaliție impozitarea  progresivă a veniturilor angajaților de stat care cumulează pensia cu salariul și care depășesc venitul președintelui României, de 25.000 de lei brut.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Consiliul Național al Audiovizualului a discutat astazi sesizările făcute în cazul emisiunii realizate de Victor Ciutacu la România TV, unde moartea jurnalistei Iulia Marin a fost dezbatuta intr-o maniera controversata, fiind sugerata ideea ca munca acesteia a fost influentata de problemele de santate mintala pe care le avea. A fost o sedinta cu scandal, cu acuzatii de-o parte si de alta.  Am urmarit subiectul, vi-l prezentam in aceasta seara.

Joe Biden a anunţat oficial că va candida pentru un nou mandat prezidenţial. Partidul Republican l-a calificat pe liderul democrat  drept "desprins de realitate" dacă  crede  că  merită să  fie reales după ce a "generat criză după criză" în ultimii patru ani.

Iar poliția turcă face arestari masive in zonele kurde din Turcia, înainte de alegerile prezidențiale de luna viitoare. Sondajele arată că scrutinul va fi foarte echilibrat și  l-ar putea inlatura de la putere pe președintele Recep Erdogan. Printre cei reținuți de poliție se numără avocați, jurnaliști și politicieni. Principalul partid pro-kurd susține că arestările au scopul de a influența procesul electoral.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 aprilie 2023