Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 2 mai 2023

marcel_ciolacu.png

Sursa imaginii: 
Partidul Social Democrat

In contextul discutiilor din Coalitie privind suprataxarea veniturilor mari, Marcel Ciolacu continua sa pledeze împotriva cotei unice. Intr-o declaratie pentru Antena 3, liderul PSD a declarat că mai există un singur stat european care nu are impozitarea progresivă, Rusia. Discutam imediat subiectul atat dintr-o perspectiva economica cat si din cea politica, avand in vedere ca liberalii insista pe pastrarea cotei unice.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Au fost din nou proteste violente in Franta unde fortele de ordine au arestat peste 200 de persoane. Au fost raniti atat politisti cat si demonstranti. A fost cel mai violent 1 mai din ultimele decenii. Militantii au dat foc la pubele, la parcări de biciclete și au vandalizat magazine. Totusi, Parisul a fost admonestat de ONU pt felul în care politia a intervenit la manifestatii. Va spunem tot in aceasta seara.

La Chișinău, Marina Tauber, vicepreședinta partidului prorus Șor, retinuta ieri dimineața, pe Aeroportul Internațional Chișinău cand se pregatea sa fuga in Israel, a fost adusa la Judecatoria Ciocana. Procurorii cer arestarea pentru 30 de zile. Marina Tauber a condus protestele de stradă împotriva preşedintelui ţării, Maia Sandu.

Si, in conditiile in care consumul de droguri în școli pare un fenomen scăpat de sub control iar recent, o eleva s-a inecat cu un jeleu si acum este in coma, peste 200 de profesori de la liceele din Timișoara vor învăța, de mâine, cum să acorde primul ajutor în caz de urgență, care sunt semnele după care pot recunoaște un elev care se droghează sau cum să le explice elevilor cât de importante sunt vaccinurile. Cursurile sunt gratuite și vor fi ținute de șase medici, printre care și un psihiatru.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 mai 2023