Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 3 mai 2023

belgrad.webp

Sursa imaginii: 
Sursa foto : AP - Darko Vojinovic

Trei zile de doliu national in Serbia dupa masacrul comis la o scoala din Belgrad. 8 elevi si paznicul unitatii de invatamant au fost ucisi de un elev de 13 ani. Suspectul, elev în clasa a VII-a, a fost arestat,  la fel si tatal minorului. Din primele date ale anchetei, atacul a fost premeditat.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Statul roman nu ia copiii din familii ci le ajuta sa-i creasca! Este reactia ministrului Gabriela Firea dupa ce o lege initiata de ministerul pe care-l conduce a dat apa la moara teoriilor conspiratiei. Copiii vor fi luati din familiile nevoiase sau care sunt impotriva vaccinarii, adoptati de cupluri homosexuale sau  traficati pentru organe, sustin reprezentantii AUR si mai multi activisti ultra conservatori. Va spunem imediat cum au degenerat dezbaterile din Parlament pe aceasta lege, ce contine ea de fapt dar si cum au protestat romii din Iasi, speriati ca din cauza saraciei isi vor pierde copiii. 

Romania s-ar putea adresa Curtii de Justitie a UE ,  dupa ce tot mai multi condamnati celebri au fugit in Italia. Ideea este avansata la RFI de fostul ministru al Justitiei, Stelian Ion. Darius Valcov, Alina Bica si Mario Iorgulescu sunt doar cateva nume de condamnati care s-au adapostit in Peninsula. De ce fug condamnatii celebri ai Romaniei in Italia? Deputatul USR ne-a explicat ca motivul tine de regimul judiciar al statului european.

 Si, un amendament controversat, propus de PSD, si  adoptat de Comisia de Invatamant a Camerei Deputatilor stabileste, intre altele, că nu constituie abateri de la normele de etică erorile materiale de citare sau diferenţele de interpretare a datelor. Este inca o actiune in acord cu  eforturile clasei politice din ultima perioada de a-i scoate basma curata pe plagiatori, reactioneaza jurnalista de investigatie Emilia Sercan. Un interviu in aceasta seara.  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 mai 2023