Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 4 mai 2023

marcel_ciolacu.png

Sursa imaginii: 
Partidul Social Democrat

PSD continua sa-si apere ideea si cere cota progresiva de impozitare, in timp ce liberalii sustin ca e un sistem de impozitare extrem de complicat care suna bine doar in teorie. Liderul deputatilor social-democrati, Alfred Simonis, explică de ce vrea partidul sau înlocuirea cotei unice cu impozitarea progresivă.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

 Guvernul de la Bucureşti intenţionează să blocheze Austria la OSCE şi Parteneriatul NATO pentru pace în cazul în care nu renunţă la veto-ul său faţă de aderarea României la spaţiul Schengen, scrie publicația austriacă Die Presse. Viena a transmis recent, atat prin vocea ministrului de interne cat si prin seful diplomatiei, ca isi mentine opozitia fata de primirea Bucurestiului in spatiul de libera circulatie.

Iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit  într-o vizită neanunţată in Olanda. Intr-un discurs sustinut in mod simbolic la sediul Curtii Penale Internaţionale , care a emis în martie un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, liderul de la Kiev a declarat că speră ca presedintele rus să poată fi adus în fața justiției.  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 mai 2023