Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pasiunea pentru o țară, pornită dintr-un origami

origami.jpg

Alexandra Baranyi susţine cursul "ZEN-ul în cultura şi civilizaţia japoneză"
Din 15 mai, Alexandra Baranyi susţine cursul "ZEN-ul în cultura şi civilizaţia japoneză", la Fundaţia Calea Victoriei. Trei intalniri in care cursantii vor afla mai multe despre religia, literatura, filosofia, artele, meşteşugurile, gastronomia dar și despre societatea contemporană şi mediul de afaceri din Japonia.
Sursa imaginii: 
Alexandra Baranyi (Facebook)

Există în București o gradină în care fiecare primăvară este sărbătorită prin înflorirea cireșilor. Gradina Japoneză din Herăstrău este doar un exemplu de atracție al romanilor pentru fascinanta cultură japoneză. Dar ce anume ne atrage spre Japonia, simplitatea de zi cu zi, sau bogăția spirituală?

Profesoară de limba japoneză la Centrul de Studii Romano-Japoneze, Alexandra Baranyi iubește cu pasiune Japonia. A obținut acum doi ani titlul de Studentul Roman Erasmus al Anului, în urma unei experiențe avute la Universitatea Ritsumeikan din Ibaraki. Iubește Japonia dar fără că această pasiune să o facă să părăsească țara în care s-a născut. De altfel, când are ocazia devine ghid aici pentru cei veniți din răsărit, așa cum face asta și pentru romanii care pleacă acolo. Acum, Alexandra Baranyi, din poziția de lector al Fundației Calea Victoriei, vorbește despre Japonia în cursul "ZEN-ul în cultura și civilizația japoneză", curs programat să înceapă din 15 mai.