Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 11 mai 2023

george_simion1.jpeg

Președintele AUR George Simion
Sursa imaginii: 
Otilia Ghitescu / RFI România

Naționalizarea OMV Petrom și a altor companii strategice alaturi de inființarea unor tribunale ale poporului care să soluționeze cauzele penale grave și procesele colective sau de clasă. Sunt cateva din propunerile AUR cuprinse in programul de guvernare prezentat de formatiunea extremista. Comentam imediat in aceasta seara.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Si Romania analizeaza ideea de a interzice aplicatia TikTok pe telefoanele si dispozitivele guvernamentale. Autoritatile din mai multe tari au luat deja aceasta decizie. Bogdan Manolea, director executiv la Asociatia pentru Tehnologie si Internet ne-a explicat cat de vulnerabile sunt datele din telefoanele mobile atunci cand au instalata pe ele aceasta aplicatie.

Detaliem in aceasta seara si ideea orașului de 15 minute, alaturi de Carlos Moreno, inventatorul conceptului. Un proiect care i-a făcut pe conspiraționiști să lanseze idei false conform carora s-ar urmari crearea de zone urbane de tip „lagăr” pe care oamenii nu le pot părăsi sau supravegherea și controlul guvernului asupra cetățenilor.  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 mai 2023