Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 17 mai 2023

studiu_world_vision_copii_gripa_scoala.jpg

Cât de pregătite sunt școlile pentru valul de gripă?
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Greva din educatie va începe luni, promisiunile sunt nesatisfăcătoare, au transmis sindicatele dupa intalnirea cu premierul. La inceputul saptamanii viitoare, sindicalistii si reprezentantii guvernului vor mai avea o intrevedere.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ne vom alege europarlamentarii cel mai probabil pe data de 9 iunie, anul viitor. Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în toate statele membre, în intervalul 6-9 iunie. Din 1979, deputaţii sunt aleşi prin vot universal direct, pentru o perioadă de cinci ani.

Dupa  ce o femeie din Neamt, in varsta de 42 de ani, a murit după ce a decis să nască acasă, cu o „moașă” găsită pe Facebook, medicii avertizeaza din nou că în România nu este reglementată nașterea voluntară la domiciliu. Conform Spitalului Județean Neamț, este al doilea deces înregistrat în acest județ în ultimele zile după ce gravidele au decis să nască acasă, cu ajutorul moaşelor.

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare, într-un proces de corupție. Primul presedinte francez care primeste o pedeapsă cu executare, nu va ajunge totusi în spatele gratiilor deoarece judecătorul a decis că isi poate executa pedeapsa în arest la domiciliu și purtând o brățară electronică.

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 mai 2023