Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 22 mai 2023

greva_educatie.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/FSLI Romania

A fost haos astazi in scolile din Romania. In unele unitati de invatamant anumite ore s-au tinut, altele nu, dar in cele mai multe cazuri parintii au preferat sa-si tina copiii acasa. Ministerul Educaţiei anunţă că se lucrează la actele normative care să permită o creştere salariala de 9%. De asemenea, se vor acorda stimulente pentru profesorii debutanţi şi pentru cei din zone defavorizate. Sindicatele au respins deja aceasta oferta.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Luptele continuă în Bahmut, sustin  forțele armate ucrainene, după ce Rusia a afirmat că a finalizat „eliberarea" orașului din estul țării în weekend. Duminică, Vladimir Putin i-a felicitat pe militarii ruşi şi pe mercenarii din grupul Wagner pentru „eliberarea” oraşului.

”Nu gestionati ursii cu pusca!”... Acesta este mesajul transmis recent de Greenpeace Romania Ministerului Mediului, cu ocazia vizitei unei delegatii de eurodeputati la Sfantu Gheorghe. asta in contextul in care un ordin de ministru pus in consultare publica permite extragerea preventiva a peste 400 de exemplare de ursi.  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 mai 2023