Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 25 mai 2023

instant_greva_generala_edu_019_inquam_photos_octav_ganea.jpg

Sursa imaginii: 
Inquam Photos / Octav Ganea

Este a patra zi de greva generala in educatie. In Bucuresti, 15.000 de oameni au protestat in Piata Victoriei si alte cateva mii in diverse orase. Sindicatele au transmis că resping oferta Executivului, pe care o consideră jignitoare iar  pentru marți, angajații din învățământ anunta un protest la Cotroceni. In aceste momente are loc o noua runda de negocieri cu guvernantii.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Chisinaul se distanteaza odata in plus de Moscvova. Parlamentul moldovean examineaza astazi un proiect de lege care stabileste ca ziua Victoriei nu va mai fi sărbătorită în R. Moldova pe 9 mai, ci pe 8, si se va numi Ziua comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ungaria își folosește dreptul de veto pentru a bloca o nouă tranșă de 500 de milioane de euro pentru sprijinirea Ucrainei, relatează presa europeană. Nu este pentru prima dată când Budapesta manifestă o astfel de atitudine, înainte de a se lăsa convinsă să renunțe la blocaj. De data aceasta, Ungaria este nemulțumită că banca ungară OTP figurează pe lista neagră a ''sponsorilor internaționali ai războiului” întocmită de Kiev.

Iar Statele Unite acuză China că s-ar afla în spatele unui atac cibernetic masiv, Beijingul reactioneaza si transmite că asistam la o “dezinformare”

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 mai 2023