Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


JazzyBIT a lansat discul vinil "Drive"

jazzybit1-768x512.jpg

JazzyBIT a lansat discul vinil "Drive"
Din 2012, JazzyBIT – trio-ul format din Teodor Pop (pian, clape), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (baterie), oferă o combinație energică de jazz și rock, presărate „ici și colo” cu blues, latin și funk.
Sursa imaginii: 
JazzyBIT

Într-un an atât de important pentru un oraș, fiecare contribuție artistică reprezintă o bornă importantă. În anul Capitalei Europene a Culturii, timișorenii de la JazzyBIT nu aveau cum să lipsească. “Drive” este numele celui de-al treilea produs discografic, un produs pentru care muzicienii trupei nu s-au mulțumit cu a urca piesele pe platformele de streaming, ci au făcut totul pentru un prim album vinil în povestea lor, acum, în 2023. Pentru a saluta această realizare, invitați într-o ediție specială RFI360, în direct de la Timișoara, Mihai Moldoveanu, unul din cei trei artiști de la JazzyBIT și Ovidiu Hrin, autorul conceptului grafic al albumului “Drive”.

Primul concert în care JazzyBIT a prezentat albumul "Drive" a fost în decembrie 2022, într-un concert special la Paris, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României în Franța. “Drive” este cel mai surprinzător album al JazzyBIT. Definește evoluția unui proiect care în 2023 este deschis spre influențe din muzică simfonică, rock, reggae dar și  muzică electronică. Încă din 2012, JazzyBIT – trio-ul format din Teodor Pop (pian, clape), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (baterie), oferă o combinație energică de jazz și rock, presărate „ici și colo” cu blues, latin și funk. 

JazzyBIT a lansat albumul de debut „Touch the Sky” în 2014, urmat de „Horizon” în 2016. În 2021, JazzyBIT a venit cu al treilea album „Drive“, mixat în New York City la The Bunker Studio de John Davis (bas) – membru al formației Jojo Mayer / Nerve – și masterizat de Alex DeTurk, amândoi premiați cu Grammy pentru cel mai bun album instrumental de jazz în 2019.

JazzyBIT a cântat în 16 țări de pe trei continente, participând la unele dintre cele mai cunoscute festivaluri de jazz din lume, precum: Blue Note Jazz Festival New York, Jarasum International Jazz Festival din Seul (Coreea de Sud), Katara European Jazz Festival din Doha (Qatar), A to JazZ Festival din Sofia (Bulgaria), Belgrad Jazz Festival din Serbia, Vilnius Mama Jazz Festival din Lituania și mai multe apariții la Gărâna Jazz Festival și Jazz in the Park din Cluj-Napoca (România). De asemenea, concertează în multe cluburi de jazz cu tradiție precum Porgy & Bess (Viena), Reduta Jazz Club (Praga), Sunset Sunside (Paris), PizzaExpress Jazz Club (Londra) sau Budapest Jazz Club. Pe lângă circuitul de jazz, trupa a mai cântat la unele festivaluri multi-gen, precum Festivalul Sziget din Ungaria, Festivalul Exit din Serbia sau Festivalul Untold din România, dar și în unele cluburi cunoscute din circuitul european, precum A38 din Budapesta sau Control din București.

Noul album JazzyBIT "Drive", poate fi achiziționat online, accesând adresa http://jazzybit.ro/