Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


De 1 Iunie, „A fost odată" lansează expoziția interactivă „Exploratori de poveste”

exploratoridepoveste.jpg

De 1 Iunie, „A fost odată" lansează expoziția interactivă „Exploratori de poveste”
Expoziția realizată de "A fost odată" face parte din traseul de vizitare a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa", fiind completată de un Treasure Hunt cu indicii digitale care îi vor provoca pe copii să descopere o mulțime de informații valoroase despre cei doi exploratori.
Sursa imaginii: 
afostodata.ro

Sunt cinci ani de activitate pentru platforma online "A fost odată", iar acest moment aniversar este sărbătorit prin lansarea unei expoziții interactive și incluzive numita "Exploratori de poveste", dedicată lui Grigore Antipa și Emil Racoviță. Expoziția, care se adresează familiilor cu copii pasionați de științele naturii, îmbină mai multe tehnologii multimedia cu poveste, experimente, jocuri senzoriale și elemente digitale.

Grigore Antipa este omul care a reușit să aducă magia naturii în mijlocul orașului cu scopul de a educa generațiile viitoare să iubească, să protejeze și să respecte natura. Biolog, ihtiolog, ecolog, oceanolog și profesor universitar, Grigore Antipa este românul care a inventat dioramele, acele vitrine 3 D în care speciile sunt prezentate în funcție de habitatul lor și proiectate pe un fundal pictat. Multe dintre ele se regăsesc încă la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. El a fost coleg de bancă, la Iași, cu Emil Racoviță, iar prietenia lor din anii de școală i-a legat întreaga viață. Emil Racoviță a avut o viață desprinsă din cărțile de aventuri. A ajuns aproape de Polul Sud, s-a scufundat pe fundul mărilor și a transformat studierea viețuitoarelor din peșteri într-o nouă știință.

"Pe 1 iunie Afostodata.ro împlinește cinci ani de poveste! Aniversăm împreună cu toți iubitorii de povești în cel mai iubit muzeu din București. Ne bucurăm că le putem oferi copiilor povestea a doi colegi de bancă care au cucerit lumea la propriu și la figurat. Antipa și Racoviță sunt copiii care și-au urmat visul și au devenit doi dintre cei mai mari oameni de știință ai României. Pornind de la prietenia lor vă invităm într-o călătorie care să vă inspire. Pentru că, nu-i așa, și poveștile adevărate încep cu A fost odată... ", spune Măriuca Mihăilescu.

Expoziția de poveste realizată de "A fost odată", face parte din traseul de vizitare a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa", fiind completată de un Treasure Hunt cu indicii digitale care îi vor provoca pe copii să descopere o mulțime de informații valoroase despre cei doi exploratori. Este o călătorie în timp regizată de scenografa Bogdana Pascal care începe din școală și se termină într-un laborator de studiu unde copiii se vor putea juca, experimentând cu ajutorul celor cinci simțuri.

Lansarea va avea loc joi, 1 iunie, ora 11.00. Pentru a marca Ziua Copilului cei mici sunt așteptați la două ateliere incluzive gratuite, în frumoasa curte a muzeului din Şoseaua Pavel D. Kiseleff 1. Colecția poate fi accesată pe afostodata.ro în format audio și în limba semnelor române aici: https://afostodata.ro/romani-de-poveste/.

Conținutul original poate fi ascultat și pe Spotify sau iTunes, iar copiii pot completa online quiz-uri interactive cu informații de tipul "Știați că?" "Să ținem minte", "Fun Facts". „Exploratori de poveste” este o expoziție temporară interactivă care se supune orarului de funcționare și organizare ale Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Conținutul este accesibilizat pentru persoanele cu deficiență de auz.