
Emisiunile RFI RO
De 1 Iunie, „A fost odată" lansează expoziția interactivă „Exploratori de poveste”
exploratoridepoveste.jpg

Grigore Antipa este omul care a reușit să aducă magia naturii în mijlocul orașului cu scopul de a educa generațiile viitoare să iubească, să protejeze și să respecte natura. Biolog, ihtiolog, ecolog, oceanolog și profesor universitar, Grigore Antipa este românul care a inventat dioramele, acele vitrine 3 D în care speciile sunt prezentate în funcție de habitatul lor și proiectate pe un fundal pictat. Multe dintre ele se regăsesc încă la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. El a fost coleg de bancă, la Iași, cu Emil Racoviță, iar prietenia lor din anii de școală i-a legat întreaga viață. Emil Racoviță a avut o viață desprinsă din cărțile de aventuri. A ajuns aproape de Polul Sud, s-a scufundat pe fundul mărilor și a transformat studierea viețuitoarelor din peșteri într-o nouă știință.
"Pe 1 iunie Afostodata.ro împlinește cinci ani de poveste! Aniversăm împreună cu toți iubitorii de povești în cel mai iubit muzeu din București. Ne bucurăm că le putem oferi copiilor povestea a doi colegi de bancă care au cucerit lumea la propriu și la figurat. Antipa și Racoviță sunt copiii care și-au urmat visul și au devenit doi dintre cei mai mari oameni de știință ai României. Pornind de la prietenia lor vă invităm într-o călătorie care să vă inspire. Pentru că, nu-i așa, și poveștile adevărate încep cu A fost odată... ", spune Măriuca Mihăilescu.
Expoziția de poveste realizată de "A fost odată", face parte din traseul de vizitare a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa", fiind completată de un Treasure Hunt cu indicii digitale care îi vor provoca pe copii să descopere o mulțime de informații valoroase despre cei doi exploratori. Este o călătorie în timp regizată de scenografa Bogdana Pascal care începe din școală și se termină într-un laborator de studiu unde copiii se vor putea juca, experimentând cu ajutorul celor cinci simțuri.
Lansarea va avea loc joi, 1 iunie, ora 11.00. Pentru a marca Ziua Copilului cei mici sunt așteptați la două ateliere incluzive gratuite, în frumoasa curte a muzeului din Şoseaua Pavel D. Kiseleff 1. Colecția poate fi accesată pe afostodata.ro în format audio și în limba semnelor române aici: https://afostodata.ro/romani-de-poveste/.
Conținutul original poate fi ascultat și pe Spotify sau iTunes, iar copiii pot completa online quiz-uri interactive cu informații de tipul "Știați că?" "Să ținem minte", "Fun Facts". „Exploratori de poveste” este o expoziție temporară interactivă care se supune orarului de funcționare și organizare ale Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Conținutul este accesibilizat pentru persoanele cu deficiență de auz.