Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prin Banat și “patrimoniul care unește oameni și locuri”

prinbanat.jpg

Prin Banat: “patrimoniul care unește oameni și locuri”
"Ambulanța pentru Monumente - Banat", "Cămine în Mișcare - Moving Fireplaces", "Castelul de Apă", sunt doar câteva proiecte gândite și puse în practică de Asociația “Prin Banat”, proiecte importante care pune Asociația “Prin Banat” pe afișul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023.
Sursa imaginii: 
Asociația "Prin Banat"

Programul „A Week for Monuments”, desfășurat de Asociația "Prin Banat", a câștigat premiul „Soluții inovatoare în promovarea patrimoniului” în cadrul Galei Premiilor AFCN 2022.  Nu este prima dată când "Prin Banat" se face remarcată, fiind nominalizată de mai multe ori la această categorie, în ultimii ani. 

Daca veți deschide adresa de internet prinbanat.ong, o să găsiți informații despre “patrimoniul care unește oameni și locuri”. Repere imobile din jurul nostru pe lângă care adesea trecem fără e le remarca. Asociația "Prin Banat" este o organizație neguvernamentală, non-profit, care are ca scop documentarea și promovarea valorilor locale și încurajarea turismului cultural în regiunea Banatului istoric.

Ambulanța pentru Monumente - Banat, Cămine în Mișcare - Moving Fireplaces, Castelul de Apă, sunt doar câteva proiecte gândite și puse în practică de Asociația “Prin Banat”, proiecte importante care pune Asociația “Prin Banat” pe afișul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023. Cum a pornit povestea “Prin Banat”? Raspunde Alexandra Palconi și Otilia Ghițescu, din partea asociației "Prin Banat".