Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Este universitatea un hub de inovare?

rural-timisoara.jpg

Sursa imaginii: 
rural.rfi.ro

Inovare și cercetare în sectorul agro. Cum are loc transferul de cunoștințe din mediul universitar în mediul economic Cum „livrează” universitățile cu profil agricol o educație mai bine direcționată către nevoile reale ale sectorului agroalimentar și mai adaptată la noile așteptări ale societății, la noile tehnologii și la impactul din ce în ce mai mare al schimbărilor climatice?

Cum colaborează universitățile cu fermierii și industria alimentară, cum răspund provocărilor tot mai complexe din practică și cum contribuie la procesul de schimbare a generațiilor în agricultură? Sunt universitățile pregătite pentru adaptarea la noile realități?

Reprezentanții mediului de afaceri din domeniul agroalimentar au așteptări în privința creșterii exigențelor evaluării studenților, ritmului de adaptare a facultăților de profil la noile tehnologii, prin îmbunătățirea curriculei, și susțin nevoia concentrării asupra activităților practice.

Instituțiile de învățământ superior agricol au dezvoltat activități de cercetare și inovare. Dar progresele realizate în cele două domenii trebuie transferate către sectorul privat. În felul acesta, mediul economic poate progresa, iar mediul universitar poate găsi resurse pentru a-și finanța sectoarele de cercetare-inovare.

Invitați:

▪️ Prof. dr. Cosmin Alin Popescu, rector al USVT;

▪️ Prof. dr. Isidora Radulov, prorector cercetare inovare și transfer tehnologic USVT;

▪️ Conf. dr. Diana Raba, director Centrul de transfer tehnologic al USVT;

▪️ Dr. Doris Marquardt, responsabil programe, DG Agri, Comisia Europeană

▪️ Paolo Barchetta, fermier, specialist in agricultura BIO;

▪️ Alexander Degianski, fermier; ▪️ Nicolaie Apopi, fermier;

▪️ Adrian Țuțuianu, tânăr specialist.

Dezbaterea a fost moderată de Constantin Rudnițchi, jurnalist RFI România și realizator al emisiunii „Rural".

 

 

Pentru a urmări toate emisiunile, dezbaterile şi interviurile din programul Rural, vă invităm să vă abonaţi la canalul de YouTube al RFI Romania (click şi pe clopoţel pentru notificări). Dacă vreți să fiți la curent cu cele mai noi știri din domeniul agriculturii, urmăriți-ne și pe Instagram! Rămâneți conectați cu noi pe pagina de Facebook pentru a descoperi și discuta despre cele mai noi reglementări europene, informații despre PAC, fonduri europene și pentru a vedea interviuri și reportaje cu agricultori și experți din domeniul agricol!

Toate edițiile emisiunii Rural: https://www.rfi.ro/tag/rural/