Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 7 iunie 2023

Marcel Ciolacu.jpg

Marcel Ciolacu, președintele PSD
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Coalitia mai face o incercare pentru a rezolva criza din educatie si anunta ca guvernul va adopta un memorandum prin care salariul dascalilor debutanți va fi la nivelul salariului mediu brut pe economie. Deocamdata, greva profesorilor continua. In plus sindicatele din educatie pregatesc joi sau vineri un nou miting de amploare.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

In Iasi, părinții unor elevi care ar trebui să susțină examenele naționale vor sa dea în judecată sindicatele din educatie. În tot judetul doar 9 școli nu sunt în greva, toate din mediul rural. Profesorii care au ales sa nu intrerupa orele, nu vor să vorbească public. Se tem să nu fie atacați de colegii aflati în greva. Pe de alta parte la Cluj, e programat maine primul miting al parintilor care ii sustin pe dascali.

In timp ce rusii si ucrainenii continua sa se acuze reciproc de distrugerea barajului de pe Nipru, din regiunea Herson, responsabili occidentali sustin ca ofensiva trupelor Kievului incepe sa capete contur. Insa si planurile Ucrainei se complica odata cu distrugerea infrastructurii. Trupele ucrainene vor traversa mai dificil Niprul, ca sa atace pozitiile rusesti de acolo.  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 iunie 2023