Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 11 iulie 2023

iohannis.jpg

Președintele Klaus Iohannis
Sursa imaginii: 
site-ul Administrației Prezidențiale

O rusine nationala! Este reactia presedintelui Klaus Iohannis in cazul centrelor din Ilfov în care batranii erau supuşi unor tratamente inumane. Măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină, adauga seful statului. In aceasta seara incercam sa ne lamurim cum se rasfrange acest scandal asupra coalitiei la guvernare.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dupa Turcia si Ungaria anunta ca sprijină aderarea Suediei la NATO. Liderii Aliantei se reunesc astazi si maine  la Vilnius, în Lituania, încercând să se pună de acord asupra relaţiilor pe care le vor avea cu Ucraina şi asupra mesajului pe care îl vor transmite Moscovei, după mai bine de 500 de zile de razboi.  „Incertitudinea” cu privire la aderarea Ucrainei la NATO este o motivație pentru Rusia să „continue teroarea”, a scris pe contul sau oficial de Twitter, presedintele Zelenski.

Si, pe 11 iulie Europa comemoreaza masacrul de la Srebrenica. In doar cateva zile, in iulie 1995, peste 8000 dev barbati si baieti musulmani au fost ucisi si ingropati in gropi comune. ONU a numit masacrul cea mai grava atrocitate de pe teritoriul european, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 iulie 2023