Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pământ, Apă, Soare și Vânt, meditație și relaxare într-un retreat de weekend cu Andreea Ionescu

conacu.jpg

Fundația Calea Victoriei ne invită într-un retreat la Conacul la Cireşi
"Ne propunem un timp pentru fiecare dintre noi, dedicat reconstrucţiei personale, departe de spaţiul în care ne pierdem, deseori, printre multiplele roluri pe care le solicită viaţa în societatea modernă: de angajat, de partener în cuplu, de părinte, de prieten, vecin, coleg, fiu sau fiică a părinţilor noştri etc."
Sursa imaginii: 
Conacul cu Cireşi

Fundația Calea Victoriei ne invită în weekend-ul 21 - 23 iulie, dar și pe 4 - 6 august, la câteva zile de relaxare, meditare, reîncărcare, un retreat găzduit de Conacul la Cireși, în care să reintram în contact cu prezentul.  

Andreea Ionescu a studiat cu şamani de pe trei continente, cu înalţi călugări tibetani şi la universităţi de prestigiu din SUA, subiectele minţii şi inimii. Practică şi predă activ meditaţia şi călătoreşte anual în jungla amazoniană unde desfăşoară programe de reconstrucţie personală, şi în Nepal, unde organizează retrageri de meditaţie şi învăţături în mănăstirile buddhiste de unde şi-a primit învăţăturile. L-a întâlnit de mai multe ori pe Dalai Lama, care îi este şi primul maestru buddhist. Practică şamanismul hawaiian, ReiKi şi încă cinci sisteme străvechi de vindecare, de evoluţie personală şi lucru cu energia.

In acest retreat, una dintre tehnicile principale propuse de Andreea Ionescu este meditaţia, cea care s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente metode de combatere a oboselii şi stresului, de recâştigare a calmului şi clarităţii. Căutată de cei care au probleme de sănătate, dar cu analizele perfecte, de cei ce nu pot dormi şi cei ce nu se pot concentra, meditaţia este practicată din vechi timpuri, a supravieţuit şi redevine un instrument de reconfigurare a omului modern.

Despre reconfigurarea prezentului, într-o lume mult prea grăbită și agitată, într-o discuție în emisiunea RFI360 cu Andreea Ionescu.