Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nu există zonă din regiunea de Nord Est a României unde să nu vezi plăcuțe cu obiective refăcute cu fonduri europene (Interviu)

vasile-asandei.jpg

Sursa imaginii: 
https://www.adrnordest.ro/

Nu există zonă din regiunea de Nord Est a României unde să nu vezi plăcuțe cu obiective refăcute cu fonduri europene. Declarația a fost făcută la RFI România de Directorul Agentiei de Dezvoltare Regionale Nord Est. 

Vasile Asandei spune că exercițiul bugetar 2014-2020 a demarat cu doi ani de întârziere și apoi au venit rând pe rând pandemia, valul scumpirilor materialelor de construcții și războiul din Ucraina. Dar pe 30 decembrie 2023 forurile europene trag linia și contabilizează realizările și eșecurile.

Spitale moderne, școli și gradinițe noi, obiective istorice restaurate se numără pe lista proiectelor de succes.

Frumoasa clădire Cazinoul Băilor din Vatra Dornei va fi redeschisă în acest an. Zeci de proiecte au fost reziliate iar altele vor fi finalizate după termenul limită pe cheltuiala beneficiarilor. Și multe firme private au accesat cu succes fonduri europene.

O mică companie din Piatra Neamț produce plăpumi și perne din lână numai pentru export pentru proprietarii de yahturi. Directorul Agentiei de Dezvoltare Regionale Nord Est. Vasile Asandei atrage atenția: șansa ca în următorii zece ani sa accesăm fonduri europene va face diferența între dezvoltare și precaritate economică pentru multe zone. 

 

Cronicile coeziunii: https://www.rfi.ro/tag/cronicile-coeziunii

 
Tânăr în Europa, 13 septembrie 2023