Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 20 septembrie 2023

bani_lei.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Guvernul promite că noile masuri fiscale vor proteja populatia si firmele, antreprenorii nu sunt de aceeasi parere.  Imediat in 40 de minute argumentele vicepresedintelui PNL, Florin Roman dar si o reactie de la agricultori, care ar urma sa plateasca CASS.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

CE solicita explicații Poloniei, in scandalul în care Varșovia e acuzată că vindea vize pe mii de euro imigranților. Cu o lună înainte de alegerile parlamentare din Polonia, un scandal legat de vize agită scena politică. Un ministru adjunct din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care între timp a fost demis, ar fi facilitat acordarea de vize Schengen cu intrări multiple unor persoane neautorizate, în schimbul unor sume de bani. Discursul Austriei, privind Romania, ar putea fi influentat de acest scandal. Avem explicatiile in aceasta seara. 

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii şi Regina Camilla au început astăzi o vizită de stat de trei zile în Franţa. Programată inițial în luna martie, vizita a fost amânată din cauza protestelor de la acea vreme din Hexagon, contra reformei pensiilor. Pe agenda monarhului britanic figurează ceremonii la Arcul de Triumf din Paris, o întrevedere la Palatul Elysée cu preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi, mai ales, o cină regală la Palatul Versailles.           

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 septembrie 2023