Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 25 septembrie 2023

ilustratie_buzatu_id205476_inquam_photos_octav_ganea.png

Sursa imaginii: 
Inquam Photos / Octav Ganea

"România nu-și mai permite facilități și privilegii"  a declarat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern. Ultima variantă a proiectului a fost deja publicată, de Guvern, după o discuție între liderii coaliției și ministrul finanelor. În ciuda criticilor, Guvernul Ciolacu e decis să-ți asume răspunderea în Parlament. pe controversatul pachet de măsuri.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Arestarea șefului CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, pentru luare de mită îi servește în mod paradoxal PSD-ului, care scapă astfel de unul dintre ultimii exponenți ai vechii generații de baroni locali.

Iată ce spune la RFI Ion M. Ioniță, redactor-șef la Historia, care crede că reacția rapidă a formațiunii social-democrate, care l-a exclus pe șeful Consiliului Județean Vaslui imediat după reținerea sa reprezintă o strategie de imagine.

Modul de operare al baronului PSD denota primitivism, comentează la RFI Sorin ioniță de la Expert Forum. E o întoarcere în anii 90 când tranzacțiile se făceau cu sacoșa, spune expertul.

În Franța, președintele Emmanuel Macron promite investiții în valoare de 40 de miliarde de euro pentru tranziția ecologică.Până în 2027, vor fi închise ultimele două centrale pe cărbune, spune, încă o dată șeful statului.Opoziția îi amintește că același angajament, renunțarea la cărbune, a fost angajamentul și pentru 2022. 

  

 
Emisiunea 40 de minute de luni, 25 septembrie 2023