Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 26 septembrie 2023

ciolacu_13_0_0.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Parlamentul se reuneşte de la aceasta ora pentru asumarea răspunderii Guvernului pe pachetul de măsuri fiscale. Consiliul Economic si Social critica masurile asumate de cabinetul Ciolacu. Pachetul fiscal este neconvingător. Guvernul și-a propus să colecteze 100 miliarde lei din mediul privat și doar 16 miliarde din eficientizarea cheltuielilor publice, or acest dezechilibru trebuie ajustat, sustine CES. 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

România este obligată să recunoască familiile formate din persoane de același sex. CEDO a respins contestația Guvernului de la Bucuresti. Mai multe cupluri gay au dat în judecată statul român la CEDO pentru recunoașterea familiilor pe care le întemeiaza. 

Astra Film festival reactioneaza dupa ce Arhiepiscopia Sibiului a cerut ca filmul "Arsenie. Viata de Apoi" sa nu fie difuzat in judet. In 30 de ani nu am cenzurat nici un film transmit organizatorii festivalului international de film documentar.  Pelicula lui Alexandru Solomon a fost interzisa si la Arad.  Precizari au venit si din partea purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, care a declarat că Biserica nu poate și nici nu își propune să interzică vreodată ceva în spațiul public.

Analizam si anuntul presedintelui Emanuel Macron care a transmis ca Franta isi va retrage cei 1500 de militari din Niger, pana la sfarsitul anului, dupa lovitura de stat din iulie. Washingtonul "va analiza toate măsurile viitoare" privind prezenţa sa militară în statul african, după anunţul Parisului. Franta a fost deja alungata din Mali si Burkina Faso de junte ostile.

 
Emisiunea 0 de minute din data de 26 septembrie 2023