Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 27 septembrie 2023

bani.jpg

Sursa imaginii: 
RFI România/arhivă

Vom supraimpozita doar profitul excesiv, luxul si viciile a spus premierul Marcel Ciolacu in sedinta in care cabinetul si-a asumat raspunderea pe pachetul de masuri fiscale. Legea este neconstitutionala, transmite de partea sa opozitia. Catalin Drula, liderul USR, vine cu toate argumentele.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Patronatul Medicilor Stomatologi cere revizuirea măsurilor fiscale pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, argumentând că povara fiscală va afecta grav funcţionarea cabinetelor de stomatologie, cu impact negativ masiv asupra stării de sănătate a populaţiei.  Avemn explicatiile in aceasta seara. 

Apartamentele care se afla in blocuri cu risc seismic 1, ar urma sa fie intezise la inchiriere. Se intampla dupa ce, din luna august a acestui an, este in vigoare o lege care interzice activitatile comerciale sau afisele publicitare in blocuri cu risc seismic 1 si 2. Scoaterea acestor proprietati de pe aplicatii ca Booking sau Airbnb ar fi dificila dar nu imposibila, spun expertii in piata imobiliara. 

Zeci de mii de etnici armeni au fugit din Nagorno Karabah în Armenia, la aproape o săptămână de la ofensiva-fulger a Azerbaidjanului în această enclavă secesionistă azeră din Caucaz cu populaţie majoritar armeană.

    

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 septembrie 2023