Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emisiunea 40 de minute din data de 29 septembrie 2023

logo_ccr.png

Sursa imaginii: 
ccr.ro

 USR şi Forţa Dreptei au atacat la CCR legea privind măsurile fiscale pentru care premierul şi-a asumat răspunderea în Parlament. Sesizarea a fost semnată şi de doi parlamentari PNL . Daca sunt motive de neconstituţionalitate l-am intrebat pe fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Pachetul de măsuri fiscale are părți bune, dar impozitul de 1% pentru marile companii este discutabil, spune la RFI fostul premier Theodor Stolojan. El apreciază faptul că noua lege reduce din ”facilitățile fiscale aberante”, dar critică amendamentul care dublează ”peste noapte” impozitul suplimentar pentru bănci.

Numărul de migranţi care au murit în timp ce încercau să traverseze Mediterana vara aceasta este de trei ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Avertismentul UNICEF vine în contextul în care Uniunea Europeană încearcă să găsească zilele acestea un consens pentru gestionarea problemei migrației, care înregistrează niveluri nemaivăzute de la criza refugiaților din 2015-2016.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 septembrie 2023