Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pe piciorul de plai al spiritului antreprenorial, pe gura de rai a culturii autentice

În siajul cultural-efervescent al zilei de 15 ianuarie, când ne reîntoarcem către Eminescu discutăm cu poetesa Miruna Vlada şi cu antreprenorul, dar şi iubitorul de simboluri culturale autentice, Florin Pârlea. Dialogul se poartă pe bulevardele generoase ale germinării şi generării de momentum cultural în România contemporană.

Ce mai înseamnă astăzi şi cât de scalabil comercial este brandingul simbolurilor identitare, ce anume purtăm la noi şi cu noi ca repere identitare, cei care interacţionăm, curent, în business, cu colegi/parteneri din afara spaţiului românesc? Ce motivaţie ar trebui să aibă un antreprenor pentru a fi parte dintr-un proiect cultural? Iată doar câteva dintre angulatiile discuţiei de astăzi de la Business ON AIR.

Dacă zicerea parintelelui Nicolae de la Rohia (Nicolae Steinhartd) conform căreia cultura înseamnă şi contactul nemijlocit cu misterele, propunerea celor aflaţi astăzi în studioul RFI este de a armoniza, neîncetat, calea introspecţiei cu cea a reunirii acţiunilor singulare într-un arhipelag absolut de iniţiative.

Invitaţi: Miruna Vlada, manager de proiect la Asociaţia Identitate Culturală Contemporană şi Florin Pârlea, director general al grupului de firme Gemini Solutions.

 

 

 

 

 
Emisiunea Business on air din 16 ianuarie 2014