Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Studenții români promovează excelența academică în Marea Britanie

andreea_orosz_si_andrei_stan.jpg

Andreea Orosz și Andrei Ioan Stan

Marea Britanie se poate aştepta la niveluri mari de imigraţie din Uniunea Europeană în următorii ani, în contextul în care mai mulţi studenţi vor merge la universităţi străine şi pe fondul crizei din sudul zonei euro, atrăgea atenția recent comisarul pentru incluziune, Laszlo Andor.

Oficialul preciza că este vorba în special de studenți români și bulgari. Pe de altă parte, noul ambasador al Marii Britanii spunea recent, la sosirea la București, că studenții români sunt bineveniți.

Cum se simt ei însă în Regatul Unit ? Andrei Ioan Stan de la Liga Studenților Români din Străinătate, filiala Marea Britanie spune că bine.

Pe 11 octombrie, profesori, cercetători și studenți români din această țară vor încerca să se facă auziți în Marea Britanie în cadrul unei conferințe cu tema “Building our place in Europe - the 7 years milestone within the EU”.

Evenimentul, care va avea loc la Universitatea din Shefield, este organizat împreună cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu sprijinul Departamentului Politici pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

 

 

 
Emisiunea Tânăr în Europa din 24 septembrie 2014