Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 7 ianuarie 2015

atentat_paris.jpg

12 morți în urma atacului de la Paris

Parisul este în stare de șoc. 12 persoane și-au pierdut viața, în urma atacului comis la sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo, din capitala Franței. Președintele Hollande vorbește despre un atac terorist. Europa întreagă e neliniștită….Italia și-a intensificat deja măsurile de securitate. În România nu va fi ridicat gradul de alertă. Discutam pe larg in aceasta seara.

sumarul emisiunii 40 de minute

Șase mii de dolari… este prețul pe care trebuie să-l plătească fiecare imigrant clandestin din Africa ce își dorește să se imbarce pe o navă care să-l ducă în Europa. Numai în 2014 au ajuns în Italia, pe mare, peste 160.000 de oameni. În 40 de minute un reportaj despre cum funcționează aceste rețele.

Evenimentul No Pants Subway Ride - Fără pantaloni la metrou-  care are loc la nivel mondial începând din anul 2002, este plănuit să se desfăşoare pentru prima dată şi în Bucureşti. Duminică, de la ora 15.00, locuitorii oraşului sunt invitaţi să se plimbe cu metroul fără să poarte pantaloni. Metrorex a anunțat deja că nu va da autorizație acestei manifestări.

Daca in anii 90 era inflatie de ingineri in Romania iar acestia isi gaseau din ce in ce mai greu un o slujba si-n consecinta incercau sa se reprofileze, astazi inginerii sunt cei mai căutaţi pe piaţa muncii.  Cum s-a ajuns in aceasta situatie va spunem in 40 de minute.

Iar Luvrul a fost și anul trecut în topul celor mai vizitate muzee din lume.  Nouă milioane trei sute de mii de turiști i-au călcat pragul în 2014, cei mai mulți americani și chinezi.

Emisiune realizată de Anca Năstase