Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 13 ianuarie 2015

nuland.jpg

Victoria Nuland în vizită la București

La un an de la precedenta vizită emisarul Statelor Unite, Victoria Nuland este din nou în România. Este un turneu european al secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia. Cu ce mesaj pentru autoritățile de la București vă spunem în această seară.

sumarul emisiunii 40 de minute

În timp ce Franța mobilizează 10.000 de polițiști și jandarmi pentru a asigura securitatea locurilor sensibile, în Bulgaria un francez suspectat că ar fi avut legături cu unul din frații Kouachi, a fost arestat pe 1 ianuarie, pentru că a încercat să ajungă în Siria.

Pe modelul acordului pentru finanțarea armatei, premierul anunță că dorește susținere politică și pentru un master plan pe transport pentru următorii 10 ani. În lipsa garanţiilor de finanţare pe termen lung, toate proiectele de infrastructură vor fi un eșec spune primul ministru. În 40 de minute vă spunem cum au reacționat constructorii auto la acest anunț.

Consiliul Concurentei amendează 25 de companii de pe piața comercializării produselor alimentare între care Selgros, Mega Image și Metro cu amenzi de aproximativ 35 milioane de euro. Sancțiunile au fost aplicate în cadrul investigației ce a vizat înțelegerile între firme care aveau ca scop fixarea preţurilor. Ancheta a vizat perioada 2005-2009.

Și, încep să apară detalii despre masacrul pe care gruparea teroristă Boko Haram l-a comis în ultimele zile în Nigeria. Peste 2000 de oameni au fost omorâți. Islamistii au atacat si o baza militara din Camerun.

 

Emisiune realizată de Anca Năstase