Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 15 ianuarie 2015

franc.jpg

Francul elvetian atinge un maxim istoric in raport cu moneda nationala

Tensiune pe piața valutară: francul elveţian a ajuns azi la un nivel record. BNR a afișat 4,32 lei dar băncile comerciale au cerut şi peste 5 lei pentru moneda elvețiană. Daca este luat in calcul cursul anuntat de banca nationala, românii care au credite imobiliare în franci elveţieni vor plăti la bancă mai mult cu 300-350 de lei pe lună, la o rată medie de 500-600 de franci.

sumarul emisiunii 40 de minute

Klaus Iohannis este la Bruxelles. Prima vizita  oficiala  în  străinătate de când a devenit șef al statului. Va avea întâlniri cu toți liderii europeni importanți. Care sunt subiectele pe agendă va spunem în această seară.

Franţa continua să îi omagieze pe jurnaliștii asasinați de la Charlie Hebdo dar în același timp autoritățile au o misiune delicată. Pe o parte sǎ-şi întǎreascǎ securitatea şi sǎ-şi afirme cu fermitate valorile, iar pe de altǎ parte sǎ calmeze lucrurile şi mai ales sǎ demonstreze comunitǎţii musulmane cǎ are un loc în sânul Republicii franceze.

Si primarul Sorin Oprescu anunță un nou mega-proiect de infrastructură în București: un tunel de 14 km între Podul Ciurel și autostrada București-Pitești. Primăria Capitalei mai anunță că a găsit investitor și pentru realizarea autostrăzii suspendate, o firmă sud – coreeană. Ce alte proiecte mai are în plan edilul vă spunem în această seară.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase