Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 22 ianuarie 2015

grebla.jpg

Judecatorul CCR, Toni Grebla, urmarit penal

În premieră un judecător al Curții Constituționale este urmărit penal pentru trafic de influență. Toni Greblă, fost senator PSD, a fost adus la DNA cu mandat. El este suspectat că ar fi primit materiale electorale pentru campania din 2012, un autoturism BMW şi haine de la finul său, un cunoscut om de afaceri, pentru a interveni în sprijinul firmelor acestuia.

sumarul emisiunii 40 de minute

Este pentru prima dată când în raport cu leul, cotația oficială a francului elvețian o depășește pe cea a monedei euro. Asta se întâmplă în timp ce Banca Centrală Europeană este așteptată să intervină pentru a stimula economiile țărilor din zona euro, prin injectarea a peste 1000 de miliarde de euro. Discutăm pe larg în această seară.  

În estul Ucrainei armata pierde teren în fața separatiștilor proruși. Soldații Kievului au abandonat aeroportul din Donețk, un punct strategic pentru care s-au dat lupte grele. Cel puţin 34 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore în teatrul de război.

Iar Lutz Bachmann, liderul mișcării antiislamizare Pegida a renunțat la funcție după publicarea unei fotografii în care îl imita pe Hitler.