Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 28 ianuarie 2015

Parlamentul este reticent în aplicarea deciziilor instanțelor, se arată în cel mai recent raport MCV al Comisiei Europene. Bruxelles  laudă pe de altă parte activitatea DNA, a ANI și a Curții Constituționale. Monitorizarea României și Bulgariei va continua, cel mai proabil următorul raport va apărea anul viitor.

sumarul emisiunii 40 de minute

O nouă rundă de consultări la Cotroceni. Preşedintele şi reprezentanții partidelor au discutat despre modificarea legilor electorale, despre votul în diaspora, finanțarea campaniilor și a partidelor și accelerarea procedurilor privind ridicarea imunității parlamentare.

Medicamente contrafăcute pentru bolnavii de cancer ar fi fost aduse din Turcia în România și vandute printr-un lanţ de farmacii. Percheziții la 20 de firme specializate în vânzarea și depozitarea de medicamente au fost facute astăzi. Prejudiciul estimat de anchetatori depășește 3 milione de euro.

Francul elvetian continuă să scadă ușor. Dar asta este singura veste bună pe care o primesc românii cu împrumuturi în această valută. Conversia acestor credite în orice altă monedă, ar crea un dezechilibru și ar putea fi neconstituțională spune președintele Asociației Române a Băncilor.

Companiile aeriene ar urma să transmită într-o bază de date europeană diverse tipuri de informații despre pasagerii care călătoresc cu avionul în și înafara Europei, inclusiv informații despre ce mâncare e servită la bordul aeronavelor. Datele fac parte din noul proiect de prevenire și combatere a terorismului pregătit de Comisia Europeană.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase