Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 3 februarie 2015

dna.jpg

DNA cere aviz pentru arestarea judecatorului Curții Constituționale Toni Greblă

DNA cere aviz pentru arestarea şi trimiterea în judecată a judecatorului Curții Constituționale Toni Greblă. Între timp, Comisia Juridică a dat  aviz favorabil în cazul cererilor de urmărire penală a senatorilor Ion Ariton şi Varujan Vosganian. Primul este anchetat în finanțarea evenimentului Gala Bute, al doilea în dosarul Romgaz-Interagro.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Poșta Română mai face o încercare de privatizare. Statul a acceptat oferta neangajantă depusă de operatorul belgian bpost. Care sunt pașii de-aici înainte și care ar putea fi prețul de vânzare vă spunem în 40 de minute.

Grecia nu mai cere creditorilor săi ştergerea datoriei, care se ridică la 315 miliarde euro. Ce propune Atena și care e opinia Bruxellesului discutăm în această seară.

Președintele american propune Congresului un buget de 4.000 miliarde dolari pentru anul viitor. Din această sumă, aproximativ 200 de milioane de dolari sunt meniți să contracareze influența Rusiei în Moldova, Ucraina și Georgia. Detaliem în emisiune ce se va face concret cu acești bani.  

Iar Curtea Internaţională de Justiţie a respins procesul Croaţiei care acuza Serbia că a comis genocid pe teritoriul său în perioada 1991-1995. Instanța de la Haga apreciază că statul croat nu şi-a dovedit acuzaţiile. Potrivit autorităților de la Zagreb, acțiunile conduse de armata sârbă s-au soldat cu circa 20.000 de morți, 55.000 de răniți și peste 3.000 de dispăruți.

Emisiune realizată de Anca Năstase