Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 4 februarie 2015

dna.jpg

DNA cere arestarea preventiva a Elenei Udrea

Procurorii extind cercetările față de Elena Udrea în dosarul Gala Bute. Deputatul este acuzat și de luare de mită. DNA cere aviz pentru arestarea preventiva.

sumarul emisiunii 40 de minute

România a fost condamnată de CEDO la plata a 200.000 de euro unor condamnaţi, despagubiri pentru condiţiile din închisori. Supraaglomerarea si mizeria din celule au fost deseori reclamate atat de detinuti cat si de diferite ONG-uri. Chiar responsabilii din sistem atrag atentia ca  numarul celor inchisi este mai mare cu 11.000 fata de posibilitatile de cazare.   

Secretarul de stat american, John Kerry, ajunge maine la Kiev, in conditiile in care administratia de la Washington ia in calcul sa trimita armament letal fortelor ucrainiene care luptă împotriva separatiştilor proruşi.

Aproape 15 ani de la eradicarea bolii pe teritoriul Statelor Unite, o epidemie de rujeolă a izbucnit în Statele Unite dupa ce sute de parinti au refuzat sa-si vaccineze copiii, considerand ca imunizarea nu ajuta la nimic. Care este situatia in Romania va spunem in aceasta seara.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase