Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 5 februarie 2015

nato_2.jpg

NATO pune bazele fortei rapide de reactie

Pe fondul agresiunilor Rusiei, miniștrii apărării din țările NATO vor pune astăzi la Bruxelles bazele unei forțe de reacție rapidă, formată din 5000 de militari care ar putea interveni în cel mult două zile. Aceasta este cea mai importantă măsură de apărare colectivă luată de aliați de la sfârșitul războiului rece și până astăzi.

sumarul emisiunii 40 de minute

Combativ și optimist. Așa a fost președintele francez la conferința semestrială organizată astăzi. Unde un punct important pe ordinea de zi a fost criza din Ucraina. François Hollande împreună cu Angela Merkel merg astăzi la Kiev. Iar mâine la Moscova pentru a-l întâlni pe Vladimir Putin… Tot la Kiev se aflǎ astǎzi şi şeful diplomaţiei americane, John Kerry.  

Decizie surprinzătoare a Băncii Centrale Europene. BCE nu mai permite Greciei să folosească obligaţiunile guvernamentale ca garanţii pentru noi credite. Acţiunile băncilor elene au scăzut puternic după această decizie.

Dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990 a fost redeschis. Așa a decis Parchetul general. Oricine e liber să analizeze evenimentele, spune fostul președinte Ion Iliescu care ar putea fi audiat în acest dosar. 

Și…lumea fotbalului îl sărbătorește astăzi pe Gică Hagi. Regele împlinește 50 de ani.