Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 6 februarie 2015

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

După vizita de ieri de la Kiev, astăzi Angela Merkel și Francois Hollande se află la Moscova… Ei îi vor prezenta președintelui Putin un plan de pace pentru estul Ucrainei. Dacă negocierile de astăzi eșuează, Uniunea Europeană se teme că livrările de arme promise de americani vor avea loc.

sumarul emisiunii 40 de minute

Rusia va oferi un răspuns "adecvat" la înfiinţarea centrelor de comandă şi control ale NATO din Europa de Est. Deschiderea unor centre militare suplimentare la graniţele noastre nu este altceva decât o încercare de a exercita presiune asupra Rusiei", spune reprezentantul Moscovei pe langa alianta Nord-Atlantica.

Iordania a început ofensiva împotriva jihadiștilor. Regele Abdullah al II-lea promitea un „război fără milă” împotriva grupării Statul Islamic după arderea de viu a pilotului iordanian. 30 de bombardiere au efectuat raiduri asupra capitalei autoproclamatului califat, orașul sirian Raqqa.

"Celălalt Interviu", o aluzie la comedia aflată în centrul unei dispute între Statele Unite şi Coreea de Nord este povestea adevărată a unei femei condamnată la muncă forţată într-unul dintre lagărele din statul communist.  Ea a oferit un interviu organizației pentru Amnesty International.