Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 11 februarie 2015

minsk.jpg

O nouă reuniune la Minsk pentru a stopa războiul din Ucraina

Reuniune crucială la Minsk. Vladimir Putin, Angela Merkel, Francois Hollande și Petro Porosenko se întâlnesc din nou pentru a discuta un plan de pace menit să pună capăt conflictului din estul Ucrainei.

sumarul emisiunii 40 de minute

Eurogrup astăzi la Bruxelles. Într-o reuniune extraordinară, miniștrii de finanțe din zona euro încearcă să găsească o soluție la datoriile Greciei. Să spunem că noul guvern de la Atena a obţinut noaptea trecută votul de încredere al Parlamentului.

1300 de kilometri de autostradă, până în 2030. Sunt planurile ambițioase ale ministerului transporturilor, deocamdată pe hârtie. Este dublu față de varianta inițială a masterplanului, prezentată în toamna anului trecut. Cât de fezabile sunt proiectele vă spunem în 40 de minute.

Premierul Victor Ponta este în Statele Unite. O vizită centrată pe chestiuni economice. Vor fi întâlniri cu mediul de afaceri de peste ocean. Investițiile americane în România se află pe locul 13  și sunt în scădere.  Ce șanse sunt pentru o revigorare, discutăm în această seară.  

Zi importantă mâine la Chișinău, unde Parlamentul dă votul de învestitură pentru noul guvern, minoritar deocamdată. Și-au schimbat opinia liberalii și vor sprijini noul cabinet sau echipa guvernamentală va fi susținută de comuniști? Încercăm un răspuns în această seară.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase